Hakkımızda

Enstitümüz, 20 Temmuz 1982 tarihinde yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkındaki 41. Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmustur. Enstitünün amacı; Ege Üniversitesinde Sağlık Bilimlerine dayalı Yüksek Lisans ve Doktora öğretimini, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun amaç ve ilkeleri doğrultusunda ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İsleyiş Yönetmeliği ile Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütmektir.

Yukarıda anılan teşkilat yönetmeliğinin 5.madde (a) fıkrasına göre Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Madde Bağımlılığı – Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü, Hemşirelik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin anabilim dalları lisansüstü öğretim bakımından Sağlık Bilimleri Enstitüsünün anabilim dallarıdır.

Sağlık Bilimleri Enstitüsünün bünyesinde toplam 69 anabilim dalında; 64 doktora, 69 yüksek lisans, 16 tezsiz yüksek lisans olmak üzere toplam 149 programda lisansüstü eğitim yapılmaktadır.